Περιοχή

Η Λευκάδα είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί του Ιονίου. Βρίσκεται στο κεντρικό Ιόνιο νότια των Παξών και της Κέρκυρας και Βόρια της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Με την κυρίως Ελλάδα συνδεεται με μια πλωτή γέφυρα πλάτους περίπου 20 μέτρων.

Την διώρυγα αυτή που χωρίζει την Λευκάδα με την Αιτωλοακαρνανία άνοιξαν οι Κορίνθιοι τον 5 αιώνα Π.Χ. Οι Κορίνθιοι ήταν και οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού. Στο κέντρο του νησιού δεσπόζει το όρος Σταυρώτας.
Η Λευκάδα είναι κατάφυτη από ελαιόδεντρα, κυπαρίσσια και πεύκα. Η δυτική πλευρά της ειδικά πού έχει και τις πιο όμορφες παραλίες με τα τιρκουαζ νερά έχει μια άγρια ομορφιά που συνδυάζει τις απόκρημνες καταπράσινες βουνοπλαγιές με τις θαυμαστές παραλίες Πευκούλια, Αγ. Νικήτας, Κάθισμα, Καλαμίτσι, Εκρεμνοί και Πόρτο Κατσίκι.

Στο δρόμο για τον Αγ. Νικήτα και πριν το χωριό Τσουκαλάδες συναντάμε το Μοναστήρι της Φανερωμένης  από όπου μπορούμε να θαυμάσουμε την πόλη της Λευκάδος, τις παραλίες Αγ. Ιωάνννης και Γύρα καθώς και την λιμνοθάλασσα από ψηλά.
Στο νότιο μέρος του νησιού υπάρχει ο κόλπος της Βασιλικής και η ομώνυμη πόλη, πόλος έλξης των σέρφερ από όλη την Ελλάδα.
Στην ανατολική πλευρά του νησιού, βρίσκεται το κοσμοπολίτικο Νυδρί με τον Σκορπιό του Ωνάση απέναντί του, καθώς και τα άλλα παραθαλάσσια χωριά. Από το Νυδρί ξεκινούν ημερήσιες κρουαζιέρες για τα την Κεφαλονιά, την Ιθάκη και τα γύρω νησάκια και παραλίες.
Στον ορεινό όγκο βρίσκεται το Κεφαλοχώρι Καρυά όπου μπορείτε να πιείτε καφέ κάτω από τον πλάτανο στην πλατεία του χωριού και να γευτείτε παραδοσιακά ψητά εδέσματα.
Η Βίλα Κάτια βρίσκεται στην Δυτική πλευρά του νησιού 500 μέτρα έξω από το χωριό Τσουκαλάδες. Είναι προσανατολισμένη Β.Δ και έχει θέα στο Ιόνιο Πέλαγος έως τους Αντίπαχους, τα βουνά της Ηπείρου και τις παραλίες της Πρέβεζας.

Το τοπίο γύρω της είναι μαγευτικό καθώς είναι χτισμένη ανάμεσα σε ελαιόδεντρα και κυπαρίσσια. Η απόλυτη γαλήνη και ηρεμία που επικρατούν έρχονται να συμπληρώσουν την απολαυστική μαγεία των διακοπών. Ένας περίπατος στην περιοχή ακολουθώντας τους γύρω αγροτικούς δρόμους και μονοπάτια είναι ότι πιο ιδανικό για τους φυσιολάτρες.
Ο χρόνος που χρειάζεται κάποιος για να πάει με το αυτοκίνητο στο κοντινότερο mini market ή ταβέρνα είναι μόλις 3 λεπτά, για την πόλη της Λευκάδος 10 λεπτά περίπου και για το παραθαλάσσιο χωριό Αγ. Νικήτας επίσης 10 λεπτά περίπου. Στα 5 λεπτά από εκεί βρίσκεται η παραλία Κάθισμα.
Ακολουθώντας τον δρόμο που περνάει έξω από την βίλα με κατεύθυνση νοτιοανατολικά σε 10-12 λεπτά βρίσκεται το χωριό Κάβαλος και στην συνέχεια σε άλλα 10 λεπτά περίπου το κεφαλοχώρι Καρυά. Η ίδια διαδρομή οδηγεί επίσης προς την νότια Λευκάδα και την φημισμένη παραλία Πόρτο Κατσίκι.
Η βίλα Κάτια είναι το ιδανικότερο μέρος για τις εξορμήσεις σας στην Λευκάδα.
ΜΗΤΕ: 0831Κ1000030200


Tel: 6944635256, E-mail : info@villakatia.gr